Terug naar de schoolsite!

zondag 12 maart 2017

Een kroon voor Jules !

Hoera... Jules is bijna jarig !

Onze vriend Jules is bijna jarig... o wat spannend is dat !  We maken alles klaar voor zijn feest: ballonnen, slingers, een kroon, taartjes, kaarsjes...
We luisteren naar verhalen over 'jarig zijn', we spelen spelletjes, knutselen een kroon, maken taartjes met gekleurde pasta en plasticine,..
Jules wordt 3 jaar.  Een ideale gelegenheid om veel te 'tellen' !  
Het getal 3 staat in de kijker: kaarsjes tellen op de taart, een aftelkalender, enz... Volgende week doen we verder en dan is het eindelijk zover... 
donderdag is het feest !  

Onze bakker van dienst bakt taartjes met gekleurde pasta... 
we doen ze helemaal vol en tellen de kaarsjes op de taart !Stempelen met ballonnen en verf op grote vellen papier.  Samenwerken aan een geheel.  Later worden dit de stroken voor onze feestkroon voor Jules.


Veel kleurtjes bij elkaar want het wordt vast een 'kleurrijk' feest !


 Bij een verjaardag horen natuurlijk 'kaarsjes' !
We passen en meten of de kaarsen door de gaatjes (plankjes) kunnen... zo kunnen we de kaarsen sorteren... dikke kaarsen en dunne kaarsen.


   Maar ook lange en korte kaarsen...
 Spel aan het magneetbord 'ballonnen voor Anna: we hangen de juiste ballon bij de juiste Anna en vergelijken de ballon met de trui van Anna.  Pfff... zoveel verschillende kleuren en tekeningen...
  Geen feest zonder... TAART !  
Taartjes puzzelen met grote, kleine en nog kleinere stukjes...

 Telspel !  We zetten evenveel kaarsjes op de noppertjestaart zoals het aantal kaarsjes op de dobbelsteen. Kaarsjes uitblazen en opnieuw beginnen...


 Ballonnen gooien in de paraplu... 
we staan achter de lijn en mikken in de paraplu !

 Gericht kleuren... we gebruiken dezelfde kleuren zoals op de prent uit het verhaal 'een kroon voor Jules'.  Dat lukt al heel goed !  Bravo !


Er zijn ook steeds kleurprenten in het thema waarrond we werken.  We stimuleren de juiste pengreep en houden vol om de tekening af te werken.
 

 We maakten zelf rode plasticine en maken er leuke 'lekkere' verjaardagstaartjes van.  Op elke taart moeten er drie kaarsjes staan voor de jarige !


 Spel met het rad en verjaardagskaarsjes:  draaien aan het rad en dezelfde kaarsjes nemen zoals de pijl aangeeft.  Tellen en kleuren benoemen dus !  Wie geeft als eerste de verjaardagstaart vol ?
 We zijn nog lang niet uitgespeeld ! 
We doen volgende week verder met dit aanbod (en ook nog nieuwe dingen) en kijken uit naar het verjaardagsfeest voor Jules.