Terug naar de schoolsite!

zondag 17 januari 2016

Doeken in de klas!

Toen we na de vakantie terugkwamen in onze klas zagen we dat Jules verkouden was.
Hij moest heel veel hoesten en zijn neus die was heel erg vuil!
We gaven hem een zakdoek zodat hij zijn neus mooi kon snuiten, zelf leerden we van juf Sylvie ons neusje snuiten. Dit vraagt van sommige kleuters nog wat oefening, maar we zijn goed op weg!
Ook mochten we een zakdoek bestempelen met kurk. En stempelden we met papieren zakdoekjes!
De kleuters leerden dat we papieren zakdoeken in de vuilnisbak mochten smijten, maar stoffen zakdoeken die horen thuis in de wasmachine.

Ik vertelde het verhaal 'Jules op het toilet', waarbij Jules een bruin vlekje in zijn broek heeft. Voor iedere kleuter heel herkenbaar, waardoor iedereen héél enthousiast reageerde op het verhaal.
Maar toen wij op een dag onze klas binnen kwamen zagen we iets aan Jules zijn broek!
Jules had namelijk een ongelukje in zijn broek gehad, en zijn broek was helemaal nat.
Die kleren moesten we wassen, met wasproducten. Daarna lieten we ze drogen aan onze waslijn en werden de kleren gestreken.
Jules was heel tevreden dat hij 's avonds zijn pyjama weer aan kon doen.
 
Ook deden we in de klas een geur-spel. De kleuters werden geblinddoekt en moesten raden wat ze roken (chocolade - kaas - thee). Wat heeft iedereen een goede neus!
 
We deden nog heel wat verschillende dingen met de doekjes in de klas. Zo leerden we hoe we ons konden verstoppen onder een deken, trokken we Jules vooruit op een doek, verstopten we de mat en we deden een wedstrijdje 'zo snel mogelijk naar de overkant door het doek te verschuiven'!
De kleuters vonden het thema geweldig!