Terug naar de schoolsite!

donderdag 5 november 2015

Herfst in de klas!

De voorbije 2 weken werkten we rond de herfst.
Aan de werktafel konden de kleuters kiezen wat ze wilden maken. Sommige kozen ervoor om een reusachtige spin te maken, terwijl anderen kozen om een schattige slak te maken.
Ook maakten we een herfstschilderijtje. De kleuters konden experimenteren met de verschillende kleuren verf en de borstels. Daarna werd aan hen gevraagd wat ze mooi vinden in het bos. De kleuters namen allerlei spullen uit onze ontdekbakjes en maakten hun herfstschilderij compleet.

In de hoekjes maakten enkele vriendjes egeltjes uit plasticine, sommige gaven de spin lange poten of maakten de boom mooi met allerlei gekleurde blaadjes.
We hadden in klas ook een echte spinnenweb, we moesten ons bukken om eronderdoor te kunnen. Of ons been heel hoog houden om erover te kunnen.

In klas speelden we ook spelletjes met de draaischijf. 'Wie heeft als eerste zijn bakje vol noten?', we leerden tellen tot 3!

Samen met juf Sylvie maakten we heerlijke egeltjes. Ja hoor, die mochten we echt opeten!


Tijdens de herfstweek hebben we ook geleerd over de dieren van Axenland.
De poes houdt van genieten, terwijl de bever liever andere helpt/verzorgt. In ons knuffelhuisje konden de kleutertjes elkaar verzorgen en genieten van de aandacht.
In Axenland leven ook de pauw en de wasbeer. De pauw houdt ervan om in de belangstelling te staan en om duidelijk te maken aan anderen wat hij goed kan. De wasbeer houdt er dan weer van om op te kijken naar mensen en om anderen te belonen.
De vriendjes van onze klas maakten enkele mooie werkjes met blokken. Ze mochten even de pauw zijn door op de 'pauwstoel' te zitten. De andere kleuters keken vol bewondering naar de werkjes.